FISK MED ÄGGSÅS

Skulle träna nu på förmiddagen tänkte jag...men Ella fick för sig att sova i all evighet, Kristofer skulle hämta ny gipsskiva till väggen i lekrummet...så jag fick laga mat till Aaron istället. Han sover som en stock, så han har inte smakat än. Jag har smakat och jag gillade det!

6 barnmatsburkar

350 g fisk, i tärningar
3 dl vatten
3 msk vetemjöl
1 dl mjölk
2 msk flytande smör
2 kokta ägg, delade i små bitar (jag delade på två håll i en äggskivare, sen klippte jag lite med saxen)
2 msk hackad persilja
6 potatisar
Morötter i samma mängd som potatisen

Koka potatis och morötter som vanligt. Rör ut mjölet i vattnet. Rör i mjölk och smör, låt det koka upp under omrörning. Såsen ska bli rätt tjock. När såsen kokat några minuter lägger du i fisken och låter den koka i 5 minuter. Rör i ägg och persilja. Jag pressade sedan i potatis och morötter, men lät fisk och ägg vara i bitar. Det är bara att mosa fisken lite om det är för stora bitar.



Igår hade vi jättemysig mammaträff och då pratade vi lite om äggallergi. Eftersom jag, Kristofer och Ella inte har några allergier tänker jag inte på det så mycket. Farligt kanske när jag fick höra att en av de andra mammornas barn hade fått en läskig reaktion på jordnötsringar. Så ägg ska man tänka på att börja med bara vitan och se om det går bra först. Aaron har provat på vita och gula och har inte reagerat - tack och lov!


Kommentarer
Postat av: Anna Svensson

Hej

Vad gott allting ser ut. Jag blandade nästan aldrig potatis, grönsaker och "kött/fisk-rätten" utan frös in i olika lager i burken. Tänkte att barnen skulle lära sig att saker som ser olika ut också smakar olika. Att potatis ser ut och smakar så o dyl. Vet inte om det gör nån skillnad, men jag gillar själv att äta med ögonen.

Kramizar

2011-01-21 @ 08:56:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0