HEMMAGJORD PIZZA...NÄSTAN

Igår var vi på femman! (Tågslingan 5 - hos världens bästa grannar) Det är toppen att ha människor man tycker om så nära. Ett jätteplus är att barnen leker så bra tillsammans. Elliot hade bestämt att vi skulle göra egen pizza till middag. Jag och Kristofer ville prova deras dansspel till Xbox 360. Pizzan blev verkligen supergod och sen svettades vi till ett riktigt roligt spel.

Malin hade hört om en färdigdeg som vi provade. Jag är ju inte precis för färdigmat, men denna var god. Det var runda pizzadegar inrullade i bakplåtspapper...bara att rulla ut på plåten och lägga på massa gott. Vet tyvärr inte vad den heter... men ska fråga Malin. Blir ju rätt mycket dyrare än att göra själv, så vi får allt göra egen i denna familjen ;-)

Vi gjorde i alla fall egen tomatsås:

1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
olja
1 burk passerade tomater
salt, svartpeppar och pizzakrydda

Stek lök i olja, tills den blir mjuk men inte fått färg. Häll över tomaterna och kryddorna. Låt det koka ihop ett tag.

Topping denna gången blev:
Skinka, salami, bacon, tomater, mozzarella och riven ost.

Det blev så gott och mäktigt att vi inte orkade äta alla. Vi gjorde fem pizzor till 4 vuxna och 3 barn, men vi åt bara 4. Vi räknade på det och kom fram till att vi sparade 50-70 kr än om vi hade köpt från pizzerian. Hade vi gjort egen deg hade vi sparat ytterligare 80 kr.

Snart kommer MaPa hit över helgen, ska bli mysigt. Ikväll blir det tacos på menyn - MUMSIGT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0